2017. feb 09.

Hideg lépcsőház, avagy a hiba nem biztos, hogy a rendszerben van...

írta: entarsashazam
Hideg lépcsőház, avagy a hiba nem biztos, hogy a rendszerben van...

hideg_lepcsohaz.png

A jelenség főleg két bejáratos, kisebb lépcsőházak alsó szintjein tapasztalható, pláne, ha a két bejárat szintje magasságában el is van tolva. Kinyitjuk a lépcsőház ajtaját, várjuk belépve a meleget, de kincs, ami nincs, csak nyirkos hűvös. Legtöbben ezekkel a gondolatokkal tovább is megyünk.
Eddig oké, de hol a hiba?
Biztos rossz a radiátor, biztosan modernizálni kellene, kiírta legutóbb is a közös képviselő, költsünk pár százezret, milliót. Nos, lehetséges ez is, de szaladj oda az alagsori radiátorhoz, és pillants rá a tetejére!
:) Igen, lehet megtaláltad a hiba okát. Mi többször tapasztaltuk, hogy bizony a radiátor tökéletesen működött, de mivel a lakók nem kérik a normál lépcsőházi postaládájukat naponta megtömni 2 kiló szórólappal, ezért az ujságkihordó maximális lelkesedéssel, szakosan végigteríti hetente kétszer a radiátort, kb 5-10 cm vastagon friss ropogós, mi több, így örökké meleg újsággal.
Az újság viszont eléggé jó hőszigetelő. Megoldás lehet több is, mi kettőt javaslunk.
Az egyik, hogy szerezzetek be nem túl sok pénzért egy műanyag tárolót (barkácsáruházban, műanyag boltban kapható 3-5ezer Ft között), és ha az újságosnak nem megy, pakoljátok át ti, majd szóljatok akár az újságosnak, akár a kihordó cégnek, hogy mi a helyes út!
A másik megoldás tulajdonképp ennek a folytatása csupán: gyújtsétek össze, és vigyétek vagy a szelektív tárolóba, vagy iskolába papírgyűjtéskor, esetleg csináljatok belőle egy kis pénzt, és dobjátok be egy papírt felvásárló hulladéktelepre.
Lehet nem hiszitek, de már ezzel ingyen lehet a lépcsőház világítása... következő posztunkban leírjuk, hogyan.
Szólj hozzá